søndag 11. september 2011

Av og til skulle jeg ønske meg -

- en stor, sterk kar i huset. En som kunne sette alle mine idéer ut i livet, bære materialer, lempe på stein, snekre  og hamre, mens jeg er kreativ  med tegneark, masse fargestifter og et glass vin til avkjøling.  Slik er det ikke, så da får man gjøre jobbene selv. Alle sammen.

Jeg er egentlig veldig glad i å bedrive slikt 'mannearbeide', - jeg kobler av fra hverdagen og får lage ting, små og store prosjekter som gir meg en deilig følelse av å ha utrettet noe man ser spor av. Oppvasken setter liksom ikke spor etter seg på samme måte...  ;-)


I fjor startet det med en vegg som måtte byttes, fortsatte med det som egentlig var meningen å lage, og fikk selvfølgelig oppfølging av et utekjøkken med 'utlagt' vann og de beste faciliteter for både rensing av fisk og lek med planter.

Og så bare ballet det på seg....  Men det har jeg erfaring for at det gjør. 
 
 Det var deilig med tak over terrassen, eller gapahuk som det ble pga en ellevill takvinkling, for regner gjør det og det passer aldri. Men - regnet her vest faller sjeldent rett ned. Det står liksom på, på en måte, så når regnet sto inn fra s/ø måtte jeg sitte på bordet for ikke å bli våt, så noe måtte jo gjøres. Så i år - atter en gang - avgårde til den lokale sag, kjøpe plank og utstyr, frakte i båt, bære opp, og så var jeg igang igjen. 
Denne gangen tok jeg blanke takplater for å få mest mulig lys inn, for et lite drivhus så sitt snitt til å snike seg med utover i vår, og det står så flott der under tak, og jeg har verdens beste utsikt til alt som gror og koser seg der inne!  Jeg maler hvitt for også å bevare lyset, - det har vært grønt for å matche naturen siden jeg bygget terrassen for rundt en 12 år siden, men NÅ vil jeg ha det lyst.

Og når man først er i gang .... jeg har jo hammer og sag i hjemmehagen også... mener jeg.... så igår begynte jeg på en utestue der også .....Hvem sier at man ikke kan ha to utestuer? Det regner jo både i den ene og den andre hagen omtrent like mye? Og vet du hva jeg gleder meg aller mest til, sånn utenom at planter kan klatre og henge og hva de vil? Jeg skal lage til klestørk under der, slik at jeg endelig kan få tørket klær ute og trekke på sengetøy som dufter av frisk luft og naturen rundt.

Jeg er så glad jeg har hammer og sag, og hadde jeg ikke valgt å være single, så ville jeg aldri få prøvd meg på slikt som dette!    :-)

* * * * * * * * * 17 kommentarer:

Elsa sa...

Du er jammen meg kjempflink. Virkelig flotte og praktiske ble byggverkene dine.

Linnemi sa...

Tusen takk, Elsa!

krepsemor sa...

Imponert, imponert Linde Marie! Det står respekt av et sånt prosjekt! Jeg hadde aldri klart det tror jeg. Og så flott det blir da! Du er kjempeflink!

marit´s,,, sa...

Veldi fint og hjemmekoslig ,du kan være stolt av deg selv ,Marit.

Anne (Moseplassen) sa...

Ja her er jeg helt enig med de over, virkelig imponerende at du har fått til alt dette! Kjempefint var det, og ikke minst praktisk :)

Fin deltager for konkurransen :)

Linnemi sa...

Takk skal dere ha. Det varmer med litt ros! :)

Mariann sa...

Jeg er som de andre mektig imponert! Sikkert kjekt med en handyman i huset. Men hvis de ikke er innleid, får du sjelden bestemme alt selv.

Anonym sa...

Hei , ser du at jeg tar hatten av for deg ,er skikkelig imponert ...Skulle ønske jeg hadde en bitteliten del av ditt mot/ tæl til å gå på noe sånt ..Ønsker meg veranda på hytta osv teorien vet jeg men tør ikke ..Du kan slå deg på brystet og juble for du har all grunn til å være stolt ..Kjempeflink er du ..

Anonym sa...

Den annonyme komentaren kommer fra Marit Egge på Gran , fikk det ikke til med nettadresse .Derfor ble det slik .mail adressen min er mar2@online.no Beklager at det ble slik

Linnemi sa...

Alt i orden, Marit, - jeg har sendt deg en mail, jeg. Jeg er sikker på at du også kan klare dette! :)
Mariann: du har antakelig helt rett. Kanskje det er det jeg liker best? Å få bestemme? ;)

eira sa...

Du e piskadausen ei sabba skautakåna.... og litt te'!!
Jeg bøyer meg ydmykt i støvet... hvor mye tar du i timen? ;)

Linnemi sa...

Trenger du en til våren, mener du? ;)

Marit sa...

Du er kjempeflink! :)

Bergene Holm AS sa...

Hei, vi følger Moseplassen og hennes Byggverk i hagen-konkurranse med stor interesse og ville gjerne tipse deg om Bergene Holm Inspirasjonspris!

Dette er en pris for alle som bygger med tre, og hvert år deler vi ut premier for 250.000 kr. Kanskje du har lyst til å sende inn en søknad?

Les mer om prisen og hent ut søknadsskjema på www.bergeneholm.no/inspirasjonspris, og se tidligere finalister og vinnerprosjekter på blogg.bergeneholm.no.

Har du noen spørsmål, kontakt kommunikasjonsavd. v/ Line Storjordet på les@bergeneholm.no / 982 50 304.
Søknadsfristen er 1. november. Lykke til!

http://smgj.wordpress.com/ sa...

WOW!

WOW!!

Jeg er imponert, jeg. Vil bare si at en mann er ingen hindring for å selv svinge hammer og sag, altså. ;)

Maria sa...

Dette innlegget har gått meg hus forbi -- men herlighet så flott!!vil jeg gjerne si, sånn på etterskudd.

Utestue er utrolig praktisk og det kan sikkert ikke bli for mange av dem. Jeg trenger nok etpar råd når min(e) skal bygges - det er godt du har en blogg så man vet hvor man kan få tak i deg!

Gratulerer! Og god romjul

Linnemi sa...

Bare gi beskjed, Maria, så skal jeg guide deg gjennom. :D