mandag 24. mai 2010

Jeg har vokst 5 cm (i høyden..) og er svært bratt i nakken. :)

På østenden av hytten har jeg planer om å lage meg til med bord og hyller til planting og frøing og alt annet planterelatert man måtte finne på, så materialer ble innkjøpt, veggen inspisert og råte funnet på noen bord. Svarte!
Jaja, panelet er fra tidenes morgen - fra tider lenge før hytte ble hytte - og bortsett fra at alle forsøk med maling resulterer i bobling og syding pga tidligere bruk av linoljemaling, samt noen bord nederst med nevnte nyoppdaget råte, var materialene i overraskende god forfatning.

Ny tur på Sagen med opptegnet vegg med mål, materialer kjøpt og stablet i båten, transportert over fjorden, plassert inn i naustet pga fare for regnbyger, og så satte fruen igang. Det var torsdag før helgen. Og torsdag kveld var halve veggen strippet. Akkurat det var svinaktig tungt, for min salige far var ikke den som sjosset: han har nok hatt planer om at veggen skulle stå i et par generasjoner, for her var det brukt spiker av en solid dimensjon.

Fredag morgen - nydelig vær - varm sol - shorts og solliv for første gang i år - og det er ennå tidlig på året og kun venstresiden av ansikt og litt arm ble utsatt for sol, så hvem trenger solkrem. Etter seks timer med stripping, materialbæring, saging og hamring, lurte jeg på hvem av naboene som grillet på en så flott ettermiddag. Og siden har jeg ikke kunnet ligge på rygg. ;)

Idag var jeg ferdig: Hytteveggen har fått ny kledning, alle fingre er like hele, kun én spiker slått feil, litt sur i muskulaturen, men stolt som en hane! :D

Lønnssjefa og Kjæresten var utom idag og hjalp
til med de nederste bordene, og hvor jeg samtidig

fikk lære at man egentlig skal starte nedenfra .... (kunne ikke noen sagt det før!) , og Kjæresten hadde med en overtallig stålvask med sidefelt, så nå - til neste helg - skal det bygges en herlig arbeidsplass hvor jeg kan søle så mye jeg vil!

Og jeg vil ! :))

16 kommentarer:

RandiF sa...

Imponerende!!!!!!

Linnemi sa...

Taaaakk !! :D

Britt Åse sa...

Åfysøren, så flink du har vært!! Jeg er superimponert :D

Anonym sa...

Tar av meg hatten og bøyer meg dypt i støvet.Vil ha alle detaljer en natt du har tid...
Klem "søster" Randi

Mariann sa...

Føyer meg inn i rekken av de imponerte. Du har jammen jobbet bra i pinsen.

orchis sa...

Jeg sitter her stum av beundring! Gratulerer med god jobb!

Linnemi sa...

Takk, takk, alle sammen! Dette var det innmari gøy å klare selv. Det spørs om jeg ikke kan klare å bygge hagestuen selv, også... Hmmmm.... ;D

orchis sa...

Jeg tror du klarer å bygge hagestuen også, jeg!!

Linnemi sa...

Ja, sant jeg gjør? :)

Berit sa...

Visst gjør du det! Fy søren, så flink du er! Jeg har ikke begitt meg udi snekring. Men jeg er en kløpper med malerkosten!

Lineca sa...

Ohoi! Så flink du er. Dfer der har jeg blitt litt motløs av må jeg innrømme. Imponerende!

Linnemi sa...

Takk! Atter en gang!
Imorgen skal jeg ut og kjøpe transparente takplater og en smule materialer, og så står utestue for tur. Kryss fingrene for at jeg klarer det, - med alle ti tommeltottene i behold! :)

Linnemi sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Linnemi sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Linnemi sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Linnemi sa...

(Grunnen til slettingen er at min siste kommentar kom i trippel form...)