onsdag 5. mai 2010

Det hender man møter seg selv i døren...

Det å være på hytten er en frihet fra så mangt. Jeg kan gå kledd i det jeg måtte ønske, spesielt gamle yndlingsplagg uavhengig av permanente flekker, - jeg kan for den saks skyld gå uten klær om vær og føre tillater det. Om frisyren bærer preg av motvind med saltvann i, gjør det ingenting. Det er kjapt nok gjort å hive en bøtte vann over og se noenlunde normal ut igjen. Helfigursspeil finnes ikke og jeg føler meg lekker for noen dager eller uker. Sminke er nærmest upassende.

Mitt første loggførte møte med det upassende fant sted i en alder av 7 - 8 år, på søndagstur med min far på byfjellene. Med friske fraspark kommer en dame oss i møte på Ulriken, med knallrød leppestift på. Jeg var rystet. Lenge.

Fra de mer møblerte hyttene med strøm og innlagt vann - og helt sikkert helfigurspeil - hender det det dukker opp en frue eller to i full krigsmaling. Én av de mer biologisk nedbrytbare utgavene av møblert frue med helfigurspeil dukket opp uten maling, og jeg kjente henne knapt igjen. Jeg var rystet. Lenge.

Jeg fikk en nydelig t-skjorte med meget maritimt mønster i gave her forleden, - perfekt å ha i beredskap på øyen i tilfelle sommerlige invitasjoner. Jeg må skaffe meg en litt lekker underdel til den. Én uten permanente flekker, og gjerne strøket.
Sammen med t-skjorten pakket jeg ned en maskara, en øyenbrynsblyant og en øyenskygge.

Jeg er litt rystet....

* * * * *

4 kommentarer:

Anita sa...

Hohoho. Jeg kjenner igjen den ufikse følelsen når du møter møblert frue med helfigurspeil som har brukt halve formiddagen på å planlegge et antrekk.

Hvem har tid til slikt når naturen bråvåkner ute? Men leppestift og mascara er nok en dyd av nødvendighet om man skal brå-pene seg opp. Selv om slike som meg aldri rekker! :D

Britt Åse sa...

Hihihihi! Morsomt :D
Greit å ha litt beredskap hvis det skulle oppstå et behov for å føle seg litt på høyden!

orchis sa...

Simpelthen herlig lesing! :)))

Linnemi sa...

Jeg mener det allerede ligger en leppestift der ute et sted. Den har i såfall vært smeltet, frosset og tint gjennom 20 år ( - det samme som solkremene mine - ) og skulle fargemessig sikkert være på mote igjen etterhvert. ;)