tirsdag 31. mars 2009

Floral tilfredsstillelse

Skydekket ligger i takhøyde, det siper ned og alt er vått og grått. En smule grå og tåkelagt i hodet som konsekvens av alt det andre grå, med verkende ledd etter å ha falt for fristelse á la iskaldt hagesenter igår. Å 'knekke opp' ledd og muskulatur gjør ingenting bare man får litt floral tilfredsstillelse. :-)

Noen hagesentre utenom Plantasjen flagger sesongåpning ved å holde åpent til 20 på hverdagene, så i 2 varme, sludd- og haglbyger og iskald vind, ble Sotra Hagesenter inntatt igår. Av en eller annen grunn er hagesentre vanvittig kalde på denne tiden av året, men temperatur får være temperatur, - man har behov som må stilles, både Lønnssjefa og jeg.

Dilldallet står innendørs, og det ble sett på, kjent på, vurdert og drømt inn i vårens og sommerens planer. Førstemann i korgen var Dahlia. Sikkert ikke utvalget for den kresne eller for samleren, men for et par floralt utsultede ble den ene etter den andre pakken bejublet med et langtrukket 'Åhhhhh, så fin!'

Liljer hadde de óg.
Samme reaksjon som for Dahlia.
Havnet samme sted.
Småstiklinger av Petunia likeså.

Utearealet var fristende fyllt opp med busker, trær og vårlige stauder, og selv om vi var frosne til beinet måtte vi bare ha en runde for å se og kjenne, lukte og føle. Resultat: Én magnolia, et fargeutvalg av Lewisia, en selleripersille og en fransk estragon. Lewisiaene skal i tørrmur i saltvannshagen. Helt siden jeg så dem tyte ut i alle mulige farger av en mur i Bodnant Garden, har jeg ønsket å skape noe lignende, og fant jeg fargeutvalget.

De hadde heldigvis ikke fått inn så stort utvalg av stemorsblomster, for da blir det problemer: Lønnssjefa bare ha, og den som står der er egentlig finere enn denne her, og den som står der borte er da veldig søt i ansiktet, og her er det enda én, og enda én og enda én. ;-) Jeg er ikke så flink til å ta avgjørelser blant blomster, jeg heller, men Lønnssjefa er noen hakk verre. Om det tar tid å velge sine planter, frøsådde eller innkjøpte, er hun utrolig flink til å kreere de nydeligste samplantinger for sesongen.

Sotra hagesenter er verdt turen.
Vi har vel ikke fått varmen i oss noen av oss ennå hva temperatur gjelder. ;-)

* * * * *

6 kommentarer:

Elisa sa...

Ja, no fristar du meg også her. Godt mulig det må bli påskeekskursjon i heimen, til Straume...

nefertiti sa...

Har vært der jeg, også. Må jo det :-D

Berit sa...

Åhå, jeg kjenner den tilstanden. Herlig beskrivelse! Skjønt her har det liten hensikt å innta hagesenter før mai.

Mariann sa...

Skjønner at Sotra Hagesenter er verdt et besøk. Men vi kan ikke risikere helsen heller,- det har jo vert alt for kaldt. Nå vil vi ha det litt varmere og gjerne opphold noen dager i strekk, helst fint hele påsken. Det er lov å håpe!

Elisabeth sa...

Åhh..det er balsam for sjelen å gå i et vakkert hagesenter.

heidi sa...

Hei du! Jeg er på en BloggHopping-runde etter idè av Charlotte i TurboLotte.

Her er reglene:
Gå inn på en blogg fra din egen bloggliste. Fra den går du så over til en fra dennes bloggliste, og så over til en fra dennes bloggliste osv. Skjønner?

Tusen takk for titten inne hos deg!
Jeg kjenner meg veldig godt igjen i dine skildringer fra hagesenteret! ;D