mandag 28. desember 2009

Ikke lenge igjen nå..... !

Jul og nyttår er snart over for denne gang. Jippi! Da kan jeg rydde kjøleskap og få inn normalt fôr, få ut julepynten og lufte ut røkelse og juletre, kaste kvastne planter som var greie i en dekorasjon, men som ikke har noe liv i denne heimen etter 31/12.

Jeg gjør helgerent til jul.
Når jul og nyttår er over gjør jeg virkelig rent; det gamle året skal ut sammen med grønnsåpevannet, - det nye hilses velkomment med blafrende gardiner og en stadig stigende sol, yre planer for Den Store Sesongen og lengsel etter de første utedørs spirene. Det kommer lokkelyder fra såjorden og det rasler i frøpakkene. Her gjelder det å holde seg fast til lys og temperatur står i stil med faciliteter, dvs sånn ca mars - april måned.

Årets høst og forvinter har gått rimelig greit syns jeg; - jeg har bitt meg fast i terapilyslampen og det har jammen holdt meg i sîget hele veien. Nå skal oppadgående sol og sesong få gjøre resten. Som vanlig.

Takk til alle som har sendt meg julehilsener, som har tatt telefonen eller bena fatt. Jeg håper dere alle er tilfredse! Og til slutt: takk for det gamle og lykke til med sådden! :-)

* * * * *

11 kommentarer:

Røsslyng sa...

Å hive ut det gamle året med grønnsåpevannet høres ut som en fin plan, her ble det vasket minimalt til jul og jeg gleder meg også storveis til å få ut jula og ikke minst juletreet slik at jeg kan begynne å søle med jord inne og sakte men sikkert fylle opp hver tenkelige og utenkelige plass med frøpotter etterhvert som dagslyset "gir meg lov".
Ønsker deg et frodig og spirende nytt år!

Gry sa...

Fin tradisjon du har! Skulle ha vasket ut det gamle jeg også - hadde jeg orket....

nefertiti sa...

Halleluja!!
:-)

Vivi sa...

Kjempe fint skrevet. Er enig i at når jula er ferdig, så er det starten på noe nytt og hvorfor ikke vaske ut det gamle.
Ønsker deg ett godt nytt år.

Pusepilde sa...

For noen år siden pleide vi å synge ut jula istedet for inn. Det satte seg nok fast en ide elle to der, for jeg gleder meg også virkelig til å gjøre plass til det nye året. Et stykke ut i januar strykes hvite gardiner og vinduer vaskes, det er herlig, det!

Godt nytt år :o)

Mariann S sa...

Ja det går mot lysare tider :)
Men eg er akkurat no steikandes glad for at eg vaska skikkelig til jul, og at det er ett år til neste gang ;)
Men eg kan godt fylle ei bøtte med grønnsåpevatn og hive an ut :D

Linnemi sa...

Frem med grønnsåpen, jenter! ;-)

orchis sa...

...og gutter! :)
Ønsker deg et lyst og lykkelig nytt år, og takk for det gamle!
Klem til deg!

Linnemi sa...

Det går mot en ny tradisjon dette her: fyll en bøtte med godt grønnsåpevann, helst brukt, og syng mens du hiver den ut. :-D

RandiF sa...

Slapp å vaske til jul jegm, siden vi nettopp har pusset opp... ;-))

Ad. glassmalerier, Linnemi:
Jeg lagde de første for 25 år siden, og lager nå nye med andre farger. Panduro har både tinnpasta og glassfarger.http://www.pandurohobby.no/pan/IboxServlet?QRY=glassmaling&p=IXS750&m=1
Kan brennes og tåler da visstnok oppvaskmaskin, så dette kan brukes på drikkeglass også.

Linnemi sa...

Takk, Randi, - jeg føler kreativiteten snike seg tilbake! :-)