lørdag 31. oktober 2009

Blinkende hus

Jeg har skiftet pærer i utelysene.
Ikke akkurat noe å fortelle om.
To nyinnkjøpte pærer med lysfølere, d.v.s at de slår seg av og på basert på lysintensitet. Veldig enkelt og greit; - jeg trenger ikke tenke på utelyset i det hele tatt.

Men likevel klarer de å få min fulle oppmerksomhet gjennom kvelden.

Plutselig slår de seg av, - ikke nødvendigvis synkront, så huset blinker litt - , og slår seg på igjen etter ca 15 sekunder. Jeg har lurt litt på den funksjonen og kan ikke erindre at den var spesifisert på pakningen.

Men nå har jeg funnet ut av det: Litt bortenfor her går det en noe mørk tilførselsvei, og bilene setter gjerne på langlys på strekningen. Langlyset treffer et øyeblikk huset her og - voila! - utelysene slukker. :-)

* * * *

6 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

jøss, godt utpønska!

Artig med sånne mysterier man kan løse da. Foreldrene mine har optisk alarm (sånne stråler i rommet). Det er noen år siden nå, men den første jula de hadde anlegget oppe så gikk alarmen på hver kveld. Mystisk. Helt til et klokt hode forsto at det var noen 7cm messingstjerner som hang fritt i vinduene som reflekterte/ikke reflekterte lyset... Kan ikke forstå at de greide å dedusere seg frem til det, blir litt som den lampa di.

hildeG sa...

Også teknikk har sine svakheter, hehe. Kanskje like greit å koble den på tid i stedet for lyssensor? Så kan man jo slå den av også, hvis man vil? Hvor mange trenger opplyst adkomst til huset klokka 04? På den tida hadde det antagelig uansett vært bedre med bevegelsessensor som slo på lyset og sint bjeffing av STORE og SINTE hunder...

Linnemi sa...

Varsling med sint bjeffing på denne adressen har en tendens til å gå over i ellevill jubel over besøk og muligheter for litt ekstra kos og klapp. ;-)
Meg og utelys er litt flersidig: Jeg innbiller meg at om her er utelys så indikerer det for ubudne at a) her er det folk hjemme og b) skulle noen prøve å bryte seg inn, så er det i teorien større sjanse for at de kan observeres av andre. Altså ikke så mye for at jeg eller andre skal se hvor vi går. Jeg har visst litt å jobbe med her. ;-)

Gry sa...

Takk for info! Kan nok bli nyttig nå når vi ikke får kjøpt "normale" lyspærer lenger-

Berit sa...

Ah! Tenk at du klarte koble det! Ville nok vurdert tidsbryter, ja.

Linnemi sa...

Nei - jeg har ikke koblet noe som helst. Pærene har en lyssensor i sokkelen. :-)