tirsdag 9. juni 2009

Jeg har arbeidssted inni en duftende park

og idag har lokalavisen skrevet om det: http://www.bt.no/lokallokal/osogfusa/radios/article861290.ece .

På denne tiden av året bruker jeg gjerne sykkelen til og fra, og siden jeg jobber mest på natt får jeg oppleve både roen og angene fra jord og planter på turen. Siste etappen før jeg er fremme og nede ved sjøen går gjennom et blomstrende boligområde, og jeg tenker hver gang at jeg burde ha med meg fotoapparatet og få dokumentert hvor flott det er der. Men det ville sikkert tatt meg en time ekstra i reisetid, og hvem utsetter seg for det. ;-)

Natten er ikke lang nå, og vinduene står gjerne åpne og ønsker velkommen både fuglesang og deilige dufter fra sjø og rhododendron. Det meste av rhodo, asalea, syriner o.a. står i full flor nå. Perioden vi er ferdig med gav enhver form for grønnfarge fra skytende blader på store, gamle trær, litt dyprødt innimellom fra blodbøk, og et vell av rosa skyer fra blomstrende prydkirsebær.

Rett nedenfor avdelingen min bor en vanvittig diger rhododendron, - sikkert opprinnelig plantet som flere mindre, men de strekker seg nå som én enhet langs 50 meter fasade, blomstrer 'i kor' og dufter himmelsk hele døgnet. På baktrappen strekker et annet digert eksemplar grener og blomster nesten til døren, og frister meg til å plukke inn noen grener og pynte med for både pasienter og oss som jobber her.

Rundt på hele området er der benker og andre sitteplasser, strategisk plassert både for utsikt og nytelse, og både pasienter, pårørende og vi selv benytter oss av dette som en anledning til kontemplasjon i en hektisk hverdag. Måse, hegre, terne, trast, stær, småfugler i mange varianter, fisk som vaker, båter på fjorden, lys, farger, dufter og anger.

Dette er ikke et sykehus. Dette er et friskhus.

* * * * *

5 kommentarer:

Juni sa...

Dette høres deilig ut, må være godt å få pleie på friskhuset ditt, og sikkert godt å jobbe i slike omgivelser:)

Vivi sa...

Så fint det må være å sykle til og fra jobben, også om natta da. Stille og rolig og ingen barn i barnehagen som venter, med sand i sko og busker. Det må være drømmen for oss som jobber om dagen.
Det er en fin tid vi er inne i nå og enda bedre blir det. Takk for koselig hilsen på bloggen min.

hildegoghagen sa...

Høres ut som en nydelig arbeidsvei :)

Gry sa...

Jeg hadde nok brukt en time ekstra på vei uansett med slike omgivelser! (Så jeg hadde nok tatt kameraet med) Stå litt tidligere opp og ta med deg en termos med kaffe, så kan du ta deg en pust i bakken også!

BjørgS sa...

Ja, "Kysten" er virkelig en perle. Var der ofte som barn. Fra badeplassen der badehusene en gang stod, kunne vi se rett over til nøstet vårt. Har ikke vært der på "hundre år", - fikk jammen lyst å dra tilbake dit igjen en dag.