onsdag 13. mai 2009

Heggeblomstring

Hvert år når Heggen blomstrer, fyller jeg stuen med blomstrende buketter. Den dufter aldeles nydelig og den dufter sterkt. Hele leiligheten er fyllt med herlig aroma, og fruen går rundt med smil om munnen.

Jeg vet det ikke er alle som liker duften, og de mer verbale kaller den både spesiell og interessant. Noen mener det lukter kattepiss, og da blir jeg litt smal i blikket, for ingen liker da kattepisslukt, enn si fyller huset frivillig med den. Og katter er det i fleng ute her og pisser gjør de, og den lukten er ikke i nærheten av heggeduften.

Bare så det er avklart.

Ønsket om eget heggetre har vært stort, og jeg har scannet grøftekanter på litt mindre befolkede områder for å se om jeg kunne få nasket meg et lite eksemplar. Foreløpig uten hell. Ikke på grunn av manglende eksemplarer, men jeg føler meg ikke helt vel med å røske opp trær i veikanten om det skulle komme noen forbi, og heggen blomstrer utenom bærsesongen og min person er vanskelig å kamuflere.

Derimot - nedenfor terrassen min, ved kanten av skogen, har det skutt opp noe den tiden jeg har bodd her. Du vet - når du knerter ned den typen tre som takker deg med å skyte fra 75 punkter under sagesnittet - en slik vekst er det. Egentlig vokser det litt for nærme terrassen og det er vel derfor forrige eier fjernet det, tenker jeg, men - bladene og veksten har minnet meg om hegg, så jeg har avventet.

Det er en hegg.
Jeg er helt sikker.
Men hvorfor blomstrer den ikke?

Langs veikanten vokser de villig, og jeg har inntrykk av at det kommer blomsterranker selv om treet er så lite at ranken tar nedi bakken. Veksten min er over to meter, og der er ikke antydning til blomster.

Ødelegges noe ved at veksten er "post-nedsaging", tro ?

* * * * * *

3 kommentarer:

smgj sa...

Jeg er av de som synes heggen kan dufte kattepiss-liknende. Men ikke så mye at det forhindrer meg å dra den inn. For to år siden ble Husets Herre meget allergisk da jeg tok inn en bukett. I år har jeg tatt inn igjen og han har ikke kjent den igjen .... og er heller ikke allergisk. :D

Her har også liljekonvallen begynt å blomstre og det er en mindre kontroversiell duft. hehe

Ad hegg så ønsker jeg meg den rosablomstrende... Som et minne om pappa. Han samlet på trær og den varianten sto høyt på ønskelista hans.

Linnemi sa...

Skaff deg en rosablomstrende hegg, smg*. Det er en flott måte å minnes din far på! :)

Min salige far var steingal. Litt lettere å minnes noen med et tre enn med natursteinsmurer. ;)

Elin sa...

Hei Linnemi !
Takk for fine ord inne hos meg.
Ser du ønsker en hegg.
Ta en titt på siste innlegget inne hos meg, jeg har en kjempestor en og i dag kuttet jeg ned masse småhegger som kom opp bak dette store treet.
Kanskje jeg skal prøve å finne en passende avlegger til deg ?
Syns den lukter vell kraftig til å ha i hus, men ute på verandaen kan jeg gjerne ha en stor bukett.
Ha en fortsatt fin vår.
Hilsen Elin