søndag 5. juli 2015

Kystens lyder

- som ganske enkelt inneholder vind, bølger, båter med og uten motor, smell fra segl og knirk fra åretak. Det er de kjekke lydene. (Vi har noen mindre kjekke også, men de hopper jeg glatt over.)
Men - vi har fugl her ute. Måser og terner, hegre, ravn og kråke, småfugler, ørn i økende mengde. Det nærmest hekkende måseparet tar ikke fem øre for å stupbombe naboene om vi kommer for nærme, men er kjekke og greie om jeg står på kaien og fisker. Det kunne jo dukke opp noe deilig slô...
Praten måkene imellom varierer mellom småprat, lettere irritasjon (har ligget lenge nok her på reiret/passet avkommet, hvor ble det av DEG?), beroligende lyder overfor masete avkom, hilsing av andre måker, evt dra dere bort til dere selv, men lyden av ørn i nærheten er uslåelig! Lydene får en annen frekvens og intensitet, andre måker slutter seg til, og - ganske riktig - om du letter på blikket finner du en fortvilet ørn med haleheng av illsinte, angripende måker!
Når småfuglene tar avkommet på treningstur er det svingstang og elleville tilstander i furuene. Ravnens avkom høres ut som hormonfylte tenåringsgutter på alenetur, og i år har et kråkepar funnet seg til rette hos meg. To  unger rasper halsen og krever foreldrenes oppmerksomhet og helst mat, og med ikke helt godt utviklet motorikk er det å lande trygt på en gren en studie verdt. :)
Heldigvis legger de seg tidlig, for den halsbetennelsen der er ikke god å høre på. Og noen timer ut i ny dag starter måsene dagen igjen. Avkommet er foreløpig på pipstadiet. Bare  vent: om ikke lenge høres de ut som knirkende hengsler. Jeg har ørepropper ... :D

3 kommentarer:

thulannguyen sa...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.

ركن الامثل sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
ركن الامثل sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.