onsdag 20. mai 2015

Et pust av vår

Er bloggen nedlagt? Ikke helt. Jeg har periodevis tanker om at jeg burde gi den en sjanse, men så blir det med tanken. Man har da facebook ...  :)

Men f.b. er instant. Lett spontan. Med de fallgruber det medfører. Bloggen - tja - den krever ikke nødvendigvis mer tanke bak, men den har sin egen tid, bruker sin egen tid. Kommentarer er alltid hyggelig, og kommentatoren kan ikke bare legge igjen en tommel opp eller et "liker". Her må det formuleres. La meg formulere.

Det er vår.
Det er nesten forsommer i følge kalenderen.
Værmeldingen følger ikke med.
Kroppens egen kalender har medført såing, herding og utplanting mer egnet land sør for egne egner, og vi lar det stå til i saltvannshagen. Når nå sesongen er i gang der ute, er denne clematisen noe av det første som hilser meg. Den er i gang selv før Rhododendron x mange har tenkt tanker om å blomstre, kun slått på målstreken av juleroser, påskeliljer og perleblomst,. Den er bare nydelig. Jordsmonn er ikke stedets force, så en dyp plantekasse med godsaker i måtte til, og allerede nå - første sesong - takker den med en tett skrud.
Der kommer flere. En annen Clematis samme sted står i knopp allerede. Navn og nummer er borte, men den er himmelblå, og er plantet sammen med en gulgrønn humle. (Jeg får grave i navnelapper ved en senere anledning.)
Og jeg trekker pusten, og bare gleder meg over at nesten hele sesongen ligger foran meg.
Det er alltid like spennende. :)

2 kommentarer:

Villrose sa...

Facebook kan ikke erstatte blogg (eller forum)! FB funker best til å holde kontakten med folk, synes jeg.

Alpeklematis er vakker. Mine har såvidt begynt blomstringen. Står svært skyggefullt, nesten under en hekk...

Linnemi sa...

Du kan ha rett i det. :)