tirsdag 26. april 2011

Vaffelblonder

I disse lavkarbotider blir det litt prøving og feiling på kjøkkenet siden alt man tidligere har gjort uten å tenke over det, må tenkes om igjen og gjøres på en annen måte. Så også med kjøleskapsrester.

Melke- og yoghurtrester går vanligvis i vafler eller pannekaker, men det har jeg ikke kunnet spise på en stund, for der er det vanligvis både mel og sukker og stappandes fullt av karbo både i og utenpå. Fysjom.

I disse tider flommer kjøleskapet av fløte, rømme og creme fresh, - de helt store stygge fete utgavene som enhver med respekt for Espelid & Co holder på en armlengdes avstand og maks en gang i uken. Og så blir det rester. Og så må det stekes vafler. Vi tar det etter innfallsmetoden.

3 egg vispes med 3 ss Sukrin til eggedosis. Tilsett 2 ts natron pluss alle restene. Til sist vispes inn 1 ss Fiberhusk. Vaffeljern klart og varmt. Ikke nødvendig med smeltet smør. Det drypper allerede.

Det freser fra jernet og dampen står i taket. Lokket på vaffeljernet løfter seg noe og spyr ut røre hele veien rundt så det henger som et slør ned på disken. Jeg hadde da ikke sååå mye røre på jernet.... Etter noen minutter, når den verste dampingen har gitt seg, løfter jeg forsiktig på lokket og - voila! - vaffel. I alle fall lett brunt og vaffelmønstret. Løftes forsiktig av og legges på rist til avkjøling. Som alle andre vafler.

De blir aldeles nydelige! Florlette og spindelvevstynne blonder med deilig smak, men som rakner mellom hendene ved håndtering. Som gamle blonder.

Har noen en ordentlig oppskrift ... ;))

* * * * * * *

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehehe... Nei, men jeg har oppskrift på nøtte"muffins" - jeg skriver "muffins" fordi de ikke slipper forma og må spises med skje.

Lag en basic nøttebunn hvor du bytter ut sukker med sukrin. Jeg visper da eggehvitene for seg og så hakker jeg nøttene i matmølle og tilsetter sukring til jeg synes nøtteblandingen er passe søt. Så folder jeg nøtteblandingen inn i de stive eggehvitene.

Fyll formene 1/3 fulle.

Oppi dette bruker jeg bananbiter og biter av sukkerfri sjokolade. Ca en liten ss pr muffinsform. Fyll etter med nøtteblandingen slik at formene er ca 2/3 fulle. Stekes på 160 grader til de er tørre.

Ellers høres det ut som at både natron og egg sammen med sure rester kan bli for mye heving. Forsøk uten natron?

Ellers har jeg en krydderkakeoppskrift på surmelk/rømme... men jeg tror vel ikke den er noe særlig på fiberhusk...?

Linnemi sa...

Takk skal du ha! :)
Litt godsaker må man ha. Jeg har funnet meg en favoritt i konfektlaging, men så var det alle disse restene, da...

lovelyliller.com sa...

Mmmmmmmm

eira sa...

Ja, jeg laget vafler her om dagen, med fet rømme og egg som basis... litt søtstoff (har fått tak i stevia) og litt havregryn, og litt fiberhusk, og kanel og gurkemeie og kardemomme for smak og helseeffekt:) de ble gode!!!