tirsdag 1. mars 2011

Tiden


Moseplassen ( http://moseplassen.com/2011/03/hva-gleder-du-deg-til/ ) vil ha drømmene mine. Hva gleder jeg meg til i hagen denne sesongen?

På denne tiden av året er jeg yr og sitrende over alt som ligger der fremme i årstiden og venter. Jeg sikler over det meste som ymter om sol, varme, blomster og dufter av ymse slag, sår frø altfor tidlig i forhold til lys/varme, og sukker lykkelig som en nybakt mor når spirene viser seg.

Hva jeg gleder meg mest til kan være forskjellig idag fra hva det er neste måned, og når begynner egentlig sesongen? Bare å få teven av saltvannshagen; tang, sjø, - og når det blir litt varmere kommer duftene av jord, furu, lyng og mose. De første spirene på bjørken. Muscarien som blomstrer, godt drevet av nørseriet og kjøpt og medbrakt fra fastlandet av meg. Hytten, som har stått ubenyttet i x antall måneder; litt innestengt, men løfterikt og deilige dager - og netter - uten strøm, tv, data, men med endeløst med tid. Tid jeg atter skal få anledning til å fylle med planter og jord, snekring og hamring, støping, fisking, maling, hvitvin og lange, varme kvelder på en stein i sjøkanten, mens duftene fra jord og planter blir deilig intense.

Jeg tror jeg gleder meg mest til
tiden, jeg. :)

* * * * * * * *

7 kommentarer:

Maria sa...

Ikke bare Anne som vil ha drømmene dine. Vi andre står også i kø! Og som vanlig avspiser du oss med at vi må tenke selv! Jaja! Tid. Du har vel rett ;-)

Nb: Ikke til forkleinelse for det stille hav&himmelbildet. !

Linnemi sa...

Regn med at historien fortsetter utover sesongen, Maria. ;)

anne - moseplassen sa...

veldig gjengjennelig Linnemi :)
Og den som hadde en hytte i fjæra!

Fies notiser sa...

Helt på nett med deg! Tiden er tingen, til å drømme... om man vil... Tror nesten jeg vil påstå at av all slags tider, er ventetiden den beste? Klem
Veldig fin blogg du har, forresten :-)

sigrid sa...

Gode draumar!

krepsemor sa...

Herlig! Hvem vil vel ha hytte på fjellet når en kan være ved sjøen =)
Jeg gleder meg til å se dine Ipomoeaer skyte i været =)

stallnilsen sa...

Å ja, vi går en nydelig tid i møte, syns æ kjenner sjø lukta bare ved og lese innlegget ditt:)
Følger dæ videre, koselig om du følger mæ og.
Lisbeth.