mandag 15. november 2010

Novembertrøst

Det er bare litt over en måned til solen snur! D.v.s. at det er bare vel én måned til vinteren er over for min del og jeg styrer mot mental vår uansett utevær og temperatur. Desember kommer til å gå radig, det skal jeg sørge for om den ikke klarer det selv, og romjulen skal brukes til å vaske ut høst og jul og pynt og annet jeg danderer med for å agere hyggelig juletid, og ønske våren velkommen. Jada, - jeg vet det er i overkant tidlig, men på denne måten overlever jeg den mørke årstiden: se fremover mot lysere tider. Og etter vintersolverv ligger alt foran oss. :)

Forhåpentligvis har jeg fått drivhuset opp og igang til tiden for å frø og drive melder seg, og jeg gleder meg som et barn med utsikt til julepresanger. Frøboksen er full av nye frø av både ett- og flerårige, stauder og grønnsaker, og det skal blomstre og gro som bare dét både her i hjemmehagen og i saltvannshagen, om jeg får viljen min.

Men - november er november - og jeg trenger litt sol og oppmuntring - så da blir det blant annet litt blomstrende bilder fra sist sesong. :)

Denne blomkarsen håper jeg å finne igjen frø av til våren, for den var bare nydelig. Dyprød med
friskgrønnt bladverk, selv om bildet her ser rimelig orange ut. Og skulle den ikke ha lagt frem noen 'barn' har jeg alliert meg med frøforsendelse av en som ligner veldig.
Kaprifolen er av den elleville sorten og vokser rundt utedusjen min bak naustet. Det er ikke så veldig mange blomster på den, men de som kommer er utrolig vakre.

Markjordbærene formerer seg på sedvanlig vis, og sender utløperne i alle retninger. Jeg syns den var oppfinnsom den utløperplanten som satte seg ned i insektbadet. :)


En geranium på et løfterikt stadie - jeg tror det er Johnson Blue, men er ikke sikker. Den kom sammen med en kollega fra hundre år tilbake. Hun hadde den fra sin svigermors hage, og sånn holder vi på...! Pellissen er av den vanlige, rosa hengeutgaven, men lekker i en samplanting likevel.


Dette er Coral Dawn - nyinnkjøpt av året og et spennende prosjekt i en diger plantekasse. Den står litt utsatt til for vestavinden, men jeg håper på det beste.
Og så er der alltid noe å plukke inn av viltvoksende og plantet! Legg merke til madammen i venstre hjørne.... :))


Løfterike liljeknopper - og den er helt nydelig og dufter likedan. Den ble stående blant Allyssum, Nicotiana og Heliotrop i utestuen, - mmmmm! Og Hydrangeaen - helt nydelig, og vel verdt et nærstudie.


Rugosaen tåler det meste av storm og saltvann, ser det ut til. Den bet seg fast for rundt 25 år siden, og sprer seg. Litt vel godt av og til...Enda en løfterik knopp. :) Og så noen 'must have' ...Jeg laget meg til med minidrivhus og satte igang med å så, men frøene var antakelig litt i overkant gamle, for spirevilligheten var veldig varierende. Men det ble da både clematis og revebjeller av ymse slag, og så fortsetter vi med friskere frø til neste sesong.Åååå - jeg gleder meg! :D

* * * * * * *

5 kommentarer:

Sigrid sa...

koselig :-)

Britt Åse sa...

Ååååå! Så DEILIG! :)

nefertiti sa...

Fin novembertrøst.
:-)

Tove sa...

Flotte bilder. Det her heldigvis snart sessongstart for 2011. Hold ut og som du sier det er bare en mnd igjen til sola snur :-)

Linnemi sa...

Og for hver dag som går, kommer vi nærmere våren. ;)