mandag 29. november 2010

Jeg er nå den lykkelige eier ... ! .

Jeg er nå den lykkelige eier av et erekt drivhus i ett stykke. Det ble kjøpt på finn.no i høst og arriverte i deler: 2 flak langsider, 2 stk endeflak og 2 flak tak, samt et heimesnikra fundament med 10 toms spiker i, ble arkivert på terrassen og - der ble det. Litt for lenge. Inntil jeg bare måtte kneppe ned og innse at dette ikke var et enkvinnes prosjekt. Det er kjekt å være selvstendig, men av og til må også jeg innse min begrensning: altfor få og for korte armer. ;)

Redningen kom i form av Trond og Tommy med verktøykasser og termokaffekrus og effektivitet, og uten noe mer dikkedarer kom elementene på plass, ett etter ett, en dytt her og et slag der, og - vips! - var det noe som ikke stemte. Noe var skjevt, men hvorfor? Det var ikke verre enn blanding av to støttestag med bittelitt forskjellig lengde, og da det var korrigert, var det meste i vater.

Nå høres det ut som om det hele var gjort på fem minutter, men T & T kom hit to ettermiddager etter jobb og skrudde og herjet i svinnende lys og med frostbitte fingre. Deretter fikk jeg låne verktøy i helgen og koste meg med småjobber, og så kom de jammen meg i ettermiddag også! Hagegale er ålreite folk! Virkelig ålreite folk! Og nå står huset der og blomstrer, og her sitter jeg og blomstrer med, og planlegger innredning.

Bak Clematisen er det dobbelt strømuttak, så nå er det tid for jordet forlengesledning, lys og bitte litt varme, en stol og et bord, noen kvadratmetre terrassegress, et krus te og så kan jeg drømme meg bort. :))

Kroken drivhuset er plassert i har sol fra den kommer opp uansett årstid og til et stykke utpå kvelden på sommeren, - det står lunt og greit. Eneste aberet er at det står på treterrasse, så altfor mye innendørs vannsøl bør jeg unngå, samt at jeg må få montert snefanger(e) på taket av boligen. Sist vinter ble det en del svinn i utstyr etter at taket tømte diverse kubikk tung sne akkurat der drivhuset nå er plassert, men jeg satser på at akkurat den vinteren ikke kommer igjen før jeg har fått fangerne på plass. Jeg satser dog ikke mer enn at jeg skal ut og kjøpe snefangere imorgen.

Dette har jeg gledet meg til lenge! Diverse planter av ut/inn sorten står på listen, for nå har jeg et sted å overvintre dem. Brugmansia blant annet.... Mmmmmm. :)

E'kke jeg heldig ?? :D

* * * * * * *

9 kommentarer:

krepsemor sa...

Gratulerer med nytt drivhus! Jeg kjenner lykkefølelsen, for jeg fikk selv drivhus i høst! Det ble satt opp rett etter høstferien =) Dermed er det ikke blitt tatt bruk ennå! Det så flott ut! Fint å ha det i nærheten av huset, for da blir det mye mer lettvint! Lykke til i alle fall!

Linnemi sa...

Ja, nærheten tror jeg at jeg kommer til å sette pris på. Og gratulerer selv! :))

New Dawn sa...

Gratulerer med nytt drivhus. Tenker du får mye kos fremover. Fikk meg drivhus selv i fjor høst, og tok det i bruk for første gang i vår - kjempekjekt :-)
Honnør til karene som kom og hjalp deg!

Grethe sa...

Heldige deg :-) Har ennå ikke enn sånn herlighet, for det høres ut som det er kjekt å ha!

Lineca sa...

Så kjekt. Gratulerer med drivhus. det kommer du nok til å ha mye glede av. :)

orchis sa...

Så fint!!! Gratulerer!

Ellea sa...

Gratulerer med at drivhuset er kommet opp! Jeg har også drivhuset mitt på terrassen. Jeg vanner og spyler og står i, vannet renner jo av mellom bordene.

Linnemi sa...

Jeg hadde tenkt å isolere mellom terrassegulvet og innergulvet i huset. Der er ca 10 cm som kan fylles... men kanskje det ikke er en så god idé ? :o

Frøya-Heidi sa...

Gratulere med drivhuset! Der blir det mye stulling og kos til våren tenker jeg :)