søndag 18. april 2010

Årets første hvitveis- og karsebukett !


Jeg har vært på tur på gamle tomter idag; til dit jeg bodde engang for lenge siden; da jeg var ung, nygift og med allverdens blanke ark foran meg.

For å spare penger til å få lån som man måtte dengang, bodde vi gratis i en hytte med brønn og utedo. Bitteliten bolig, hvor saksen måtte ligge på sin vante plass, eller ble det rotete. Tømmervegger, smårutete vindu, sjøutsikt, digre gamle eiketrær, utedo og brønn, sjarmerende så det holdt. Helt til vinteren kom. ;)

Hytten er ikke det den engang var, uansett hvilket lys man ser den i, skogen rundt er borte og området er tettere bebygget, men - ekornet (sikkert det samme) er der fremdeles og det er liv i vårløkene jeg plantet dengang for tredve år siden rundt brønnen og gammeleika! Og helt nederst på tomten fant jeg karse og hvitveis. Akkurat som før. :)

2 kommentarer:

Mariann sa...

Her er ikke hvitveisen utsprunget enda og med dette været tar det vel enda en stund.
Lurer på hvor mange unge i dag som kunne tenke seg å bo i en hytte med utedo og uten innlagt vann?

Linnemi sa...

Det var jo ikke så vanlig dengangen heller, men vi så på det som en unik mulighet for sparing. De 'andre' var på leiemarkedet.
Idag har man helt andre lånemuligheter, men der er sikkert noen igjen som kunne tenke seg møbler fra Fretex i en periode. ;)