søndag 19. juli 2009

Solseil - fantastisk innretning!

Tidlig i vår, - såpass tidlig at jeg ikke var helt tint og klar for hytteliv, hadde Lønnssjefa og jeg oss en tur på Ikea. Hva vi egentlig skulle ha, husker jeg ikke, - man trenger egentlig ikke en begrunnet handleliste for å nyte en tur i det lendet. Bare kjøttbollene er god nok grunn. ;)

Den delen av butikken hvor de presenterer alt i sommerartikler var åpnet, og selv om det kom litt overraskende på oss, ilte vi til, på et øyeblikk veldig klare for sol og varme.

Jeg kom ut av det med solseil og solárlamper i kurven, og det har jeg hatt god bruk for i ferien, - i alle fall det første.

Seilet virker solid, - 100% poly-ettellerannet, forsterket både her og der. Det er trekantet og måler vel en 2,5 meter på det bredeste. Kroker ble skrudd i vannbordene for feste i hytten, og strekkfisk og tau ble festet godt oppe i henholdsvis en furu og flaggstangen. Den ytterste snippen ble brettet tilbake til vannbordet, ellers ville seilet rukket ned på svabergene, og der er det lite feste for barduner. ;)

Så da varmen var på det mest intense og det såvidt var noen vindpust å hente, satt jeg i kosekroken med lett skygge og et pust av døgnåpne vinduer i ryggen, med kjølig drikke av den avgiftsbelagte sorten - og bare nøt dagen. :)

Jeg har fått prøvd det i regn og - faktiske - haggel også, samt en stivere kuling, og det både holdt seg der det skulle være og fungerte som utetak hvor jeg kunne hive mer sårbare planter under.

Dette var virkelig et kjempegodt kjøp! Ikke så dyrt heller slik jeg husker det. Var det rundt kr 200 jeg betalte?

Og solárlampene? De er slynget rundt en overligger i kosekroken og fungerer veldig bra. Nå er det blitt såpass mørkt midt på natten at jeg ser mer effekt enn bare koselyset fra dem, selv om det er det siste de er beregnet for. Kommer jeg over dem til neste år, blir det kjøpt flere.

* * * * * * *

4 kommentarer:

Iris sa...

Det så virkelig ut til å være et bra kjøp!

orchis sa...

En riktig god innretning det der. Også må jeg bare bemerke hvor utrolig koselig det ser ut på hytta di. Et paradis!

Linnemi sa...

Å, ja! Dette er paradiset mitt!
Jeg blir så glad når andre syns det også! :D

ASSA sa...

Deilig plass du har her!
Du spurte o frø leverandører til Lewissia-frø, men det vet jeg desverre ikke, jeg har kjøpt planter jeg ;)