lørdag 21. mars 2009

Åh, endelig..... Endelig!

Igår kom jeg meg utover til ø'en for første gang i år. Sesongstart. Om enn i det små. Jeg hibanerer gjennom senhøst og vinter, og ser kun frem til å få sjø under bena igjen. :-)

Fredag med nydelig vær og fri, hundene ble pakket i bilen sammen med nødvendig utstyr, og så bar det av sted. Det er heldigvis ikke mer enn 10 kjøreminutter til der jeg har båten liggende, og vanligvis tar det ikke så mange minuttene før jeg er på egen tomt, men båtmotoren fusket så det holdt. Fuktighet? Tennplugger? Får kjøpe kondensvæske og nye tennplugger og se om det hjelper. Så det ble dorgefart utover i havgapet, uten at det gjør noe: sol og lite vind, kjølig, men deilig. Duft av saltvann. Tang. Måser, skarv og ærfugl. Til og med tjelden var på plass.

Den første spenningen gjelder kai og naust. Står det fremdeles etter høst- og vinterstormene? Hvor stor skade er der? Hvor mye jobb er det? Ingen direkte skader i år, - kun vanlig slitasje ettersom det ligger værhardt til.

Huske:
Naustedørene, frontgavl, lemmer og karmer på naustet må beises.
Nye vannbord (deler forsvunnet i havet).

Hundene forsvant idet de ble satt i land. Her skal søkes, snuses og finnes ut av. Tisses på egen tomt. Sitter ekornet vi så for mange år siden fremdeles i samme treet? Samme det, vi setter oss ned og venter litt, vi. Med hodet på skakke, ørenen i giv akt og urolig bakkropp. Å, pinnen! Pinnen er her fremdeles!

Stien opp til hytten: ingen trær eller grener andre steder enn der de bør være. Litt tørrgreiner blåser alltid ned, men det er bare naturens egen måte å rydde i tretoppene på. Masse knopper på alle rhodo'ene, spirea med grønne ører, - dette lover godt. :)

Ingen mus har vært inne i hytten denne sesongen. Godt.

Da jeg stengte for vinteren ifjor høst, la jeg merke til at musene hadde spist en del av taket i kjelleren og på den måten fått aksess til kjøkkenet. De hadde herjet en del i skap og skuffer ifjor, så før jeg dro åpnet jeg fullskala restaurant med flere utgaver av musegift både her og der. Derfor har det på årets gjøreliste stått 'reparere / skifte kjellertak', en jobb jeg kvier meg til, - men i glede over at ingen mus hadde invadert paradiset mitt, så gnaget i kjellertaket enkelt ut å reparere. Ikke det omfanget eller den kjempejobben jeg har sett for meg i vinter. ;-)

Så årets første dag i mitt saltvannsparadis ble viet utfyring av hytten, litt stussing av ymse planter, samt montering av nytt boiefeste og tauverk. Og ikke minst: sitte i solen og bare nyte. Takke for at jeg har dette nydelige stedet. Planlegge. Håpe på gunstige betingelser for årets sesong.

Se så. kan livet begynne igjen. :-D

* * * * *

4 kommentarer:

Charlotte sa...

Åh det der hørtes så utrolig deilig ut. Skulle ønske jeg hadde hytte. Ser jo havet fra vinduet her, så jeg kan vel ikke klager men alikevel...

Elsa sa...

Høres ut som det er litt av et paradis du har der.

Ha en fin helg!

Mariann sa...

Syns som Elsa at det høres ut som et virkelig paradis ved sjøen. Deilig når sesongen begynner igjen, bare nyt det og kos deg.

Alt godt sa...

-Og her snør det... :-(